Kiina laukaisi 5. päivä toukokuuta Maan kiertoradalle uuden aiempaa isomman miehistökapselin koelennolle. Kapselissa ei ollut tällä lennolla matkustajia, mutta se on suunniteltu jopa kuuden tai seitsemän hengen kuljettamiseen.
Laukaisu tapahtui Long March 5B kantoraketilla, joka on Kiinan uusi raskaan luokan kantoraketti. Aiemman epäonnistuneen laukaisun jälkeen Kiina uskoo nyt Long March 5B:n olevan valmis suunnitellun avaruusaseman rakentamiseen tarvittaviin laukaisuihin ja myös Kiinan Mars-luotaimen, laskeutujan ja mönkijän laukaisuun.
5. päivä avaruuteen viety vielä nimeämätön miehistökapseli teki useita radankorjauksia ja saavutti elliptisen kiertoradan, jonka korkein kohta oli noin 8000 kilometriä. Kapsli palasi onnistuneesti Maahan 8. päivä toukokuuta. Korkean radan takia paluu oli vaativampi kuin vain avaruusaseman suunnitellulta kiertoradalta tapahtuva, joten Kiina halusi kokeilla kapselin lämpösuojan toimivuutta esimerkiksi Kuusta paluuta vastaavassa tilanteessa.
Kiinan lähivuosien suunnitelmiin kuuluu uuden avaruusaseman rakentaminen. Asema koostuisi noin 18 metriä pitkästä ydinmodulista, johon kiinnitettäsiin avaruudessa kaksi 14 metristä lisämodulia. Asemalle lennätettäisiin miehistöjä ja miehittämättömiä rahtialuksia. Kooltaan asema jää Kansainvälistä avaruusasemaa pienemmäksi ja muistuttaa enemmän käytöstä poistunutta Venäläistä Mir-avaruusasemaa. Kiinalla on aiemmin ollut kaksi pientä kokeiluluonteista avaruusasemaa.
Kiina ei ole mukana Kansainvälisen avaruusaseman (ISS) yhteistyössä, mutta on tehnyt uuden miehistökapselinsa telakointiportin avaruusasemalla käytetyn standardin mukaiseksi, joten ainakin periaatteessa Kiinan kapseli voisi telakoitua ISS:ään.
Kiina ei ole laukaissut ihmisiä avaruuteen vuoden 2016 jälkeen.