Rocket Lab -yhtiön Electron-kantoraketti vei 28. päivä kesäkuuta Uudesta-Seelannista avaruuteen NASA:n CAPSTONE-satelliitin, jonka on tarkoitus asettua Kuuta kiertävälle radalle neljän kuukauden kuluttua.
Electron-kantoraketin ensimmäinen ja toinen vaihe vievät satelliitin Maata kiertävälle radalle. Siellä Photon, eräänlainen kolmas vaihe, kuuden päivän aikana käyttää moottoreitaan useamman kerran ja saa CAPSTONE-satelliitille vauhdin, jolla se poistuu Maan painovoimakentästä ja joutuu Kuun painovoimakenttään.
CAPSTONE-satelliitin on tarkoitus vahvistaa NASA:n laskelmat kiertoradan ominaisuuksista, testata navigointia Kuun läheisyydessä ja yhteydenpitoa Maahan. Perille saavuttuaan satelliitin on tarkoitus toimia ainakin puolen vuoden ajan.
Satelliitti edustaa vielä suhteellisen uutta pienten satelliittien luokkaa ja on ns. 12U kokoinen. Yksi U tarkoittaa 10 X 10 X 10 cm kokoista satelliittia, joten 12U kokoinen satelliitti on tilavuudeltaan 12 litraa. Myös laukaisussa käytetty Electron-kantoraketti on pieni, kokonaisuudessaan vain 18 metriä korkea ja 1,2 metriä halkaisijaltaan. Esimerkiksi SpaceX:n Falcon 9 on 70 metriä korkea ja halkaisijaltaan 3,7 metriä. Pieni satelliitti ja pieni raketti tarkoittavat NASA:n avaruusohjelmissa poikkeuksellisen halpaa hintaa, kaikkiaan vain 30 miljoonan dollarin luokkaa.