11.07.2021 Virgin Galactic aloitti avaruuslennot

Virgin Galactic teki säännölliseksi tarkoitettujen avaruslentojensa ensimmäisen neljän matkustajan ja kahden lentäjän testilennon sunnuntaina 11. päivä heinäkuuta. Lennolla oli mukana Virgin Galacticin perustaja Richard Branson sekä lentäjät Dave Mackay ja Michael Masucci, sekä muina matkustajina Virgin Galactigin Coplin Bennet, Beth Moses ja Sirisha Bandla. Tarkoitus on tehdä vielä kaksi testilentoa ennen varsinaisten maksavien asiakkaiden turistilentojen aloittamista vuonna 2022.

Virgin Galacticin Unity avaruusalus lentää avaruuteen rakettimoottorillaan.
Kuva Virgin Galactic.

Virgin Galacticin järjestelmä koostuu emoaluksesta, joka on kaksirunkoinen suihkulentokone, jonka runkojen väliin rakettimoottoria käyttävä avaruusalus on kiinnitetty yläilmakehään nousun ajaksi. Noin 14 kilometrin korkeudessa rakettilentokone irrotetaan kuljetuskoneesta ja rakettimoottori vie aluksen avaruuteen.

Lennolla käytiin 86 kilometrin korkeudessa. Painotonta tilaa lennolla koettiin vain muutaman minuutin ajan, mutta nousu kuljetuskoneen mukana kesti noin tunnin ja avaruuslentokoneen paluu maan pinnalle liitäen kesti 15 minuuttia.