31.05.2020 Dragon telakoitui asemaan

Dragon 2 kapseli telakoitui sunnuntaina 31. toukokuuta Kansainväliseen avaruusasemaan noin 19 tuntia laukaisun jälkeen, kello 17.16.

Dragon 2 telakoituneena Kansainväliseen avaruusasemaan (ISS).
Kuva NASA TV

Lennon aikana astronautit Doug Hurley ja Bob Behnken testasivat Dragon-kapselin toimintoja ja varmistivat, että kapseli on valmis tulevia säännöllisiä miehistölentoja varten. Lisäksi astronautit antoivat alukselleen nimen Endeavour. Kumpikin on lentänyt ensimmäisen avaruuslentonsa Endeavour-avaruussukkulalla.

Vielä avaruusaseman läheisyydessä Doug Hurley kokeili Dragonin käsiohjausta, mutta itse telakoituminen tehtiin automaattiohjauksella.

Hiukan vaille kolme tuntia telakoitumisesta, 20.02 kapselin ja aseman väliset luukut avattiin ja Dragonin matkustajat liittyivät osaksi aseman miehistöä. Asemalla oli ennestään amerikkalainen astronautti Chris Cassidy sekä venäjän Anatoly Ivanish ja Ivan Vagner.

Dragonin saapuminen avaruusasemalle päätti amerikkalaisten riippuvuuden venäläisen Sojuz-aluksen kyydistä Kansainväliselle avaruusasemalle. Myöhemmin kun Boeing Starliner CST-100 mahdollisesti ensi vuonna alkaa tehdä lentoja asemalle, on amerikkalaisten käytössä kaksi toisistaan riippumaton kulkuneuvoa aseman miehistöjen vaihtoon.