Kiina laukaisi Maan kiertoradalle ensimmäisen uuden avaruusasemansa moduulin 29. päivä huhtikuuta Long March 5B -kantoraketilla.
Tianhe 1 on aseman ydinmoduuli. Vuoden 2021 aikana asemalle laukaistaan sekä rahti, että miehistölentoja. Vuoden 2022 aikana asemaa laajennetaan kahdella lisämoduulilla ja sekä miehistö, että rahtilennot jatkuvat. Kaikkiaan vuoden 2022 loppuun mennessä Kiina suunnittelee tekevänstä 11 laukaisua asemaan liittyen. Tämän vuoden toukokuussa asemalle laukaistaan ensimmäinen rahtialus ja ensimmäisen miehistön on tarkoitus lentää asemalle jo kesäkuussa.
Asemalle on suunniteltu erilaisia tieteellisiä tehtäviä. Miehistöjen on alkuvaiheen jälkeen tarkoitus työskennellä asesemalla kuuden kuukauden jaksoissa. Kansainväliseen avaruusasemaan verrattuna Kiinan asema on pienempi, joten pysyvän miehistön koko jäänee kolmeen henkeen.
Kiinan on tarkoitus laukaista avaruuteen vuonna 2024 avaruusteleskooppi, jonka linssin halkaisija on noin kaksi metriä. Teleskooppia on verrattu Hubble-teleskooppiin. Kiinalaisten mukaan teleskoopin kuvakulma on Hubblea laajempi, mutta sen kameran resoluutio on jopa 2,5 miljardia pikseliä. Laajan kuvakulman ansiosta laaja alue taivasta saadaan kuvattua nopeasti ja suuren resoluution ansiosta kuvien laatu on kuitenkin hyvä.
Avaruusteleskooppi sijoitetaan radalle, jolla se tarvittaessa voidaan telakoida avaruusasemaan huoltotöitä varten. Näin Kiinan ei tarvitse tehdä erillisiä teleskoopin huoltolentoja, vaan aseman miehistö voi tehdä huoltotyöt.