Kiina laukaisi 23. päivä marraskuuta Chang’e 5 kuulaskeutujan Long March 5 kantoraketilla. Chang’e 5 tehtävänä oli laskeutua Kuun pinnalle, kerätä näyte kuuperästä ja tuoda se Maahan tutkittavaksi.
Chang’e 5 koostui Kuun kiertoradalle jäävästä huoltomoduulista ja Maahan paluumoduulista, sekä Kuun pinnalle laskeutuvasta laskeutuja-näytteenkerääjästä ja näytteen Kuun kiertoradalle toimittavasta moduulista.
Chang’e saapui Kuun kiertoradalle 28. päivä marraskuuta ja laskeutuja irrottautui kiertoradalle noin 200 kilometrin korkeuteen jäävästä osasta. Laskeutuminen Kuuhun tapahtui 1. joulukuuta.
Kuun pinnalla laskeutuja keräsi noin kaksi kiloa näytteitä sekä aivan pinnasta, että syvemmältä poraamalla ja laukaisi näytemoduulin sitten Kuun kiertoradalle 3. joulukuuta. Kiertoradalla näytteet siirrettiin paluumoduuliin, joka lensi Maan kiertoradalle. Ilmakehään laskeutui lämpösuojilla ja laskuvarjoilla varustettu laskeutumismooduli, joka toi näytteet Maan pinnalle Sisä-Mongoliaan keskiviikkona 16. joulukuuta.
Tämä oli ensimmäinen kerta Apollo-kuulentojen jälkeen, kun Kuusta haettiin näytteitä tutkittavaksi. Lennon mutkikas ja monivaiheinen toteutus erilaisine moduuleineen ja telakoitumisineen oli ilmeisesti tarkoitettu harjoitukseksi Kiinan tulevia mahdollisesti jopa miehitettyjä Kuu-lentoja varten.