17.04.2012 Dragon avaruuteen 30. päivä

Nasa ja SpaceX-yhtiö ovat arvioineet Dracon-kapselin lentovalmiutta 16. huhtikuuta. SpaceX-yhtiön Dracon-kapselin todettiin olevan valmis laukaistavaksi 30. päivä huhtikuuta kohti Kansainvälistä avaruusasemaa. Testaus ja tarkastukset jatkuvat kuitenkin edelleen, joten viivytykset ovat mahdollisia.

Kun miehittämätön Dracon-kapseli laukaistaan avaruuteen SpaceX-yhtiön omalla Falcon 9 -kantoraketilla, siitä tulee ensimmäinen yksityisen yrityksen rakentama avaruusalus, joka lentää Kansainväliselle avaruusasemalle. Lento on osa Yhdysvaltojen suunnitelmaa siirtää avaruusaseman rahtilennot ja myöhemmin myös miehistönvaihtolennot yksityisille toimijoille.

Huhtikuun ensimmäisellä avaruusasemalennolla Dracon-kapseli on lastattu noin 550 kilolla tarvikkeita, joita aseman miehistö voi käyttää.

Tällä hetkellä Dracon on ainoa rahtialus, joka voi tuoda tavaraa myös takaisin maahan - kaikki muut rahtialukset tuhoutuvat palatessaan ilmakehään. Kun Dracon palaa kolmiviikkoiselta lennoltaan takaisin, sen on tarkoitus tuoda yli 600 kiloa rahtia asemalta.